Home

G. van Eijl is sinds 1978 privébelegger onroerend goed, een van de weinige beleggers in de horeca, leisure en gemengde complexen in Nederland. G. van Eijl werkt samen met zijn zoon K. van Eijl.
Tot 1989 werkte G. van Eijl in de directie van een groot Amsterdams reclamebureau als Marketing en Mediadirector.

G. van Eijl begon als onroerendgoedbelegger in 1978 met de aankoop van kleine panden. Eerst waren dit winkels en kantoortjes. Bij gebrek aan voldoende aanbod kocht hij ook kleine horeca-objecten, zoals restaurants, cafés en dergelijke. Met deze en monumentenpanden deed hij de nodige ervaring op. Hij heeft ook de nodige ervaring met restauratie en herontwikkeling van monumentale panden.

Vanaf 1993 kocht hij grotere objecten, zoals het Slotania Hotel in Amsterdam West (in 1999 verkocht aan de huurder) en het Gooilandcomplex in Hilversum.

Tot 1995 werden alle objecten geëxploiteerd via verhuur aan derdenexploitanten.

De eigen hotelexploitatie startte met de aankoop van Motel Maarsbergen B.V., gevolgd door Grand Hotel de l’Empereur en andere hotels. Toen is ook besloten om de exploitaties te gaan voeren onder de vlag van Amrâth Hôtels en Restaurants B.V.

Eind maart '14 heeft G. Van Eijl zijn hotelvastgoed (inclusief Gooiland) ingebracht in Amrâth Hôtels & Restaurants. Sindsdien is ook de houdstermaatschappij van Amrâth Hôtels & Restaurants de van Eijl Hospitality BV. De Familie van Eijl is hiervan 100% aandeelhouder.

De nieuwste aanwinsten van Amrâth Hôtels & Restaurants zijn Grand Hotel Amrâth Kurhaus (sinds oktober '14) & Amrâth Apart-Hotel Schiphol (sinds oktober '17).

K. van Eijl is directeur en 100% eigenaar van de “Van Eijl Beheer en Management B.V." Onder naam van de Lelie zijn de vastgoedontwikkelingsactiviteiten en beleggingen buiten de hotels van de familie Van Eijl sinds juli 2019 ondergebracht.